Служебният шампион на Италия Интер постигна девета поредна победа в шампионата на Серия "А". "Нерадзурите" надделяха с 2:0 над Месина като домакини след голове на Марко Матераци и Златан Ибрахимович. След нулева първа част на "Джузепе Меаца", която ще бъде запомнена само с изгонването на наставника на гостите Бруно Джорджано за разправия с Матераци, "синьо-черните" откриха резултата в 49-ата минута, когато именно световният шампион вкара страхотно попадение със задна ножица и успя да разпечата вратата на Сторари.

Положението, при което бе изгонен треньорът на Месина Гостите опитаха да отговорят на попадението, но десет минути по-късно шведът удвои след асистенация на Майкон, с което оформи и крайния резултат на срещата. По този начин Интер се откъсна на десет точки пред втория Рома, който приема третия във временното класиране Палермо на "Стадио Олимпико" в Рим в късната среща от Калчото.

Лацио пропусна да излезе на четвърта позиция, завършвайки наравно 1:1 при гостуването си на Ливорно. Македонският национал Горан Пандев изведе "орлите" напред в резултата в 25-ата минута, но в 65-ата голмайсторът на домакините Кристиано Лукарели изравни след пас на Джовани Паскуале. Столичани играха с човек по-малко близо половин час, след като Томазо Роки получи директен червен картон за брутален фаул в центъра на терена.

Аталанта също можеше да се придвижи в челната четворка, но не успя да победи Сиена. Пет минути преди края резултатът бе 1:0 за "синьо-черните" след гол на Милячио в 36-ата минута, но Марио Фрик успя да спаси точката за Сиена след центриране на Симоне Вергасола.

Срещата Катания - Емполи пък бе отложена заради тежките метеоролични условия на "Стадио Масимино", където проливният дъжд принуди рефера Мауро Бергонци да не позволи започването на двубоя.

Торино се придвижи на осмо място след победа с 2:0 като гост на последния в класирането Асколи. Алесандро Росина реализира и двете попадения за "биковете" в 59-ата минута от дузпа и в добавеното време на срещата. Двата тима завършиха срещата в намален състав заради червените картони на Миниери от домакините и Ди Лорето от Торино.

Наставникът на Каляри Марко Джанпаоло пък подаде оставка след снощната загуба от Удинезе с 1:3.