Отборът на Манчестър Юнайтед записа 15-ата си победа от началото на сезона. „Червените дяволи" удариха с минималното 0:1 един от традиционните си опоненти Нюкасъл и така запазиха мястото си в Топ 3. Селекцията на Луис Ван Гаал обаче извади луд късмет, след като си осигури трите точки с комичен гол малко преди последния съдийски сигнал. Той бе дело на Ашли Йънг след самоубийствена игра в отбрана на Колочини и Тим Крул.

Дербито бе изпъстрено от множество пропуски и пред двете врати. Ерик Ревейер пропусна поне няколко отлични положения пред Де Хеа, докато Маруан Фелайки продължи да трови живота на всички обичащи Юнайтед с неадекватните си отигравания в офанзивен план.

Първи игрови минути след тежка борба с рак на тестисите пък записа Хонас Гутиерес, който бе приветстван с бурни аплодисменти от публиката на Нюкасъл.

Срещата на „Сент Джеймс Парк" можеше да стартира кошмарно за домакините. Абейд направи кошмарна грешка веднага след първия съдийски сигнал, но от нея не успя да се възползва Анхел Ди Мария, който се засуети и провали отличната възможност за своя тим.

Нюкасъл разчиташе предимно на контраатаки, а в 9-ата минута поискаха дузпа от рефера Антъни Тейлър.  Ревейер бе фаулиран от Крис Смолинг в наказателното поле, ала това явно убегна от погледа на арбитъра, който преди няколко дни свири финала за Кепитъл Уан Къп между Тотнъм и Челси (0:2).

„Червените дяволи" показаха признаци на живот след четвърт час игра. Комбинация между Руни, Рохо и Ерера завърши с удар на последния, който обаче не намери очертанията на вражеската врата. Десет минути след това, Ашли Йънг изведе Уейн Руни очи в очи срещу Тим Крул. Английската звезда обаче не прояви хладнокръвие и прати топката покрай дясната странична греда.

Заветните минути на полувремето предложиха емоции и пред двете врати. Първо Крул трябваше да спасява удар с глава на Фелайни, а колегата му Де Хеа се справи в ситуация „едно в едно" срещу калпавия Ревейер.

Бившият играч на Монако обаче продължи с пропуските . В 48-ата минута той засече нещо средно между пас и удар на Колочини, от няколко метра обаче той отново намери тялото на Давид Де Хеа.

Най-доброто положение за гостите не факт в 53-ата минута, когато Юнайтед като по чудо не поведе в резултата. Мауран Фелайни бе напълно непокрит и стреля от отлична позиция. Тим Крул спаси с уникален рефлекс, а при добавката Ашли Йънг също не съумя да пробие „лалето".

Публиката стана на крака в 63-ата минута, когато в игра се появи Хонас Гутиерас. След 18 месеца жестока битка с коварната болест рак на тестисите, аржентинецът отново бе готов да се състезава на най-високо ниво , получавайки бурни аплаузи от всички привърженици на „Сейнт Деймж Парк".

Подобно на своя опонент „джордитата" пропиляха уникален шанс за гол в 67-ата минута. Айосе Перес изведе Папис Сисе на удобна стрелкова позиция, но сенегалецът не бе достатъчно акуратен и не порази мрежата на Де Хеа.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Юнайтед се възползва от същински подарък на домакинската отбрана.  Защитниците на Нюкасъл не съумяха да се справят с пресата на опонента си. Върнаха изненадващо към Тим Крул, който незнайно как прати коженото кълбо в краката на Ашли Йънг, а той от няколко метра не пропусна да се разпише за крайното 0:1.

НЮКАСЪЛ-МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1

0:1 Йънг (89')

СТАДИОН: „Сейнт Джеймс Парк"

СЪДИЯ: Антъни Тейлър

НЮКАСЪЛ: Крул, Янмаат, Уилямсън, Колочини, Тейлър, Обертан, Абейд, Сисоко, Амеоби, Сисе, Ривиер (резерви: Уудман, Анита, Гуфран, Гутиерес, Айосе, Сатка, Армстронг)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Еванс, Рохо, Ерера, Блинд, Ди Мария, Рууни, Йънг, Фелайни (резерви: Линдегаард, Джоунс, Мата, Фалкао, Янузай, Карик, МакНеър)