Изключително емоционален бе мачът с Левски за старши треньора на Черноморец Димитър Димитров. Херо, който наскоро призна, че има тумор в стомаха, заради който заминава на лечение в Австрия, победи любимия си отбор на "Лазур" с 2:0.

Просълзен, треньорът се появи на пресконференцията след мача с бяла тениска с надпис "Херо, ние сме с теб", която бе подписана от целия отбор на Черноморец. Точно с такива фланелки излязоха в началото на мача играчите на "акулите" на терена.

Херо благодари още веднъж на всички за подкрепата, която му оказаха. На стадиона освен от бургаските фенове на Черноморец и Нефтохимик, Димитров бе подкрепен от феновете на Левски. Вчера на още много стадиони в България привърженици на различни отбори, сред които Локо (Пд), изразиха своята съпричастност с личната драма на треньора.

„Във вторник заминавам за Австрия и започвам химиотерапия, която ще продължи два дни. Оттам-нататък ще се прецени дали ще бъде правена операция или не. За следващия мач няма да бъда тук, тъй като се връщам в петък. Той ще бъде воден от моите колеги. Благодаря на всички хора, които ми оказаха морална подкрепа.

Това за мен значи много. Тези моменти няма да ги забравя никога. Това мога да кажа. Относно мача, може би надиграхме Левски с по голямата амбиция и тактическа зрялост, които показаха нашите футболист.

Искам да благодаря на всички фенове на Левски и Черноморец, и хората които ме подкрепиха. В такива момент се разбира какви приятели имаш. Посвещавам победа на всички, на ръководството на Черноморец.

Отборът на Левски е достатъчно познат не само за мен, но и за всички треньори. Знаехме за проблемите в защитната фаза. Ако бяхме успели да завършим атаките си щяхме да водим още през първото полувреме. Черноморец има още неразвит потенциал. Ако успеем да го развием, отборът ще играе много по-добре и атрактивно", коментира Херо.