Бившият футболист и директор в Левски - Христо Йовов даде специално интервю за Topsport.bg.

Една от живите легенди на "синия" клуб коментира редица "горещи" теми, свързани както с любимия му отбор, така и с вечния враг ЦСКА, Лудогорец, българския футбол въобще, като отговори и на въпроса дали ще се завърне в управата на клуба, след оттеглянето на дългогодишния фактор на "Герена" Тодор Батков.

Ето какво сподели Йовов:

"Гриша Ганчев е бизнесмен от голям, огромен мащаб. Със сигурност си дава сметка за своите действия и за товара, с който се нагърбва.

Не, умишлено не използвам думата "риск", тъй като хора от такъв калибър не рискуват и рядко грешат в преценката си. Ганчев със сигурност е оценил всички плюсове и минуси на решението си, които могат да последват след взимането му.

Очаквам да видя какво ще се случи с ЦСКА. Със сигурност за всички е много любопитна ситуацията в "червения" клуб. Ще видим дали там нещата ще се получат по план.

Няма как да дам прогноза за времето, нужно за възстановяване на отбора от "Българска армия". Ще следя какво се случва с интерес.

Иво Тонев не е нито пречка, нито пък от полза за мен, при положение, че реша и бъда потърсен с оферта за връщане в Левски. За мен няма значение дали той е силният човек в момента на "Герена" или не. Не мога да оценявам свършеното от него в Левски до момента, тъй като не съм в положение да го правя. Направеното е видимо, когато е налично.

Селекцията в Левски е тотален хаос. За никого не е съвсем ясно какво точно се случва, кой идва, кой си тръгва и с какви точно качества са новите в отбора.

Закъсняхме тотално с привличането на състезатели от различни постове. Това неминуемо може да даде отражение върху играта и представянето на тима в първенството. Така - да се взимат трансферни решения в последния момент - е най-малкото несериозно".

Какво каза Христо Йовов пред медията ни за Тодор Батков, евентуалното си връщане на "Герена" и апокалипсиса в ЦСКА - четете ТУК!