Бившият напада­тел на ЦСКА Жуниор Мораес ще помогне и със зимната селекция на "армейците". От щаба са помолили бразилеца да предло­жи подходящ свой съ­народник за поста централен напада­тел. Мораес има няколко варианта, ка­то се очаква в рамки­те на десетина дни те да бъдат обсъде­ни със Стойчо Младе­нов. Един от играчи­те е юноша на Пор­то, като е прекарал голяма част от кари­ерата си в Бразилия, пише в. „Тема Спорт".

Нападателят на Металург Донецк по­могна и при лятната селекция на червени­те. Тогава Мораес предложи на Стойчо офанзивния халф Жу­ан Фелипе. Кариоката бе играл само във втора дивизия в ро­дината си, но показа добри изяви в ЦСКА и е сред редовните титуляри, фелипе е записал 12 мача в А група, като има 3 го­ла и 1 асистенция. При него обаче проб­лем е липсата на пос­тоянство.

ЦСКА проявява интерес към напада­теля на Берое Венци Христов и нигериец, който играе на върха на атаката в израе­лския Макаби Нетания.

Иначе Жуниор Мо­раес има само 1 мач за Металург през то­зи сезон - през август. Той бе дълго извън терена поради кон­тузия.