ЦСКА победи като гост Локомотив (Пд) с 3:0 в един от най-интересните двубои от VII-ия кръг на родната „А" група. „Червените" отбелязаха и трите попадения в мача след почивката.

Резултатът откри Тони Силва в 48-ата минута. Португалското крило бе оставен напълно непокрит при статично положение и с точен удар с левия крак разпечата пазената от Данчо Господинов врата. 20 минутки преди края на редовното време Серджио Буш вкара поредното си попадение с „червения" екип. Румънският таран засече с глава отлично центриране на Маркиньос и за втори път прати топката в мрежата зад Господинов.

До края на срещата домакините можеха да върнат поне едно попадение, като с пропуски се отчете влезлият като резерва нападател Карагерен, който на два пъти стреля от изгодни позиции, но неточно.

За сметка на това в добавеното време на мача Жуан Фелипе оформи крайното 0:3, разписвайки се с хубав удар с левия крак от границата на полето.

Благодарение на победата момчетата на Стойчо Младенов събраха на сметката си 16 точки и отново оглавиха временното класиране в „А" група. За няколко часа лидер в таблицата бе тимът на Ботев, който по-рано през деня надви с 2:1 новака Хасково. Загубата пък означава, че Локомотив остава твърдо във втората половина на таблицата с едва 6 точки на сметката си.

Кръгът в „А" група приключва в неделя с двубоя между Лудогорец и Берое.

ЛОКОМОТИВ (ПД) - ЦСКА 0:3 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)

КЛАСИРАНЕ В "А" ГРУПА