Юношите до 17 години на България победиха връстниците си от Турция с 1:0 в контролна футболна среща, играна на стадион „Христо Ботев" в Благоевград. Както всяка година по това време, така и сега поне една юношеска национална гарнитура играе контрола в областния център на Пиринско, пише "Е-79".

Този мач обаче е много важен за нашите национали в тази възраст, тъй като през лятото България е домакин на Европейско първенство в Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас. Именно и затова победата срещу силен съперник като Турция може да даде повече самочувствие на възпитаниците на Александър Димитров.

Единственият гол в мача вкара Георги Русев в 28-та минута. Полузащитникът на софийския ДИТ посрещна една отбита от корнер топка и с много силен удар от границата на наказателното поле отбеляза попадението.

Особено през първото полувреме нашите национали стояха значително по-добре на терена, като още в 7-та минута много добро положение пропусна Алекс Боримиров. През втората част обаче турските футболисти понатиснаха, а най-чистото положение пропусна Онур Демир, който от 5 метра не можа да вкара, но и вратарят Илиян Узунов се намеси блестящо.

Сред зрителите на стадион „Христо Ботев" бе и кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, както и бившите футболни национали Петър Михтарски и Даниел Боримиров, който бе дошъл да наблюдава сина си.