Футболистите на Дунав постигнаха десетата си победа от началото на сезон 2014/2015 в първенството на Североизточната "В" група.

"Драконите" надделяха над "Черноморец" Балчик с 1:0, като срещата от 11-ия кръг бе в к.к. Албена, където тимът воден от Георги Иванов - Геша играе своите домакинства. Двубоят започна ударно за гостите, които поведоха още в 9-та минута. Пробив отдясно на Андреас Васев бе последван от центриране. Топката бе засечена с глава от Георги Чакъров, който я прати в мрежата на "Черноморец" за 1:0.

До края на срещата дунавци не допуснаха съперника да изравни, като дори имаха възможности да направят победата си по-убедителна. С пропуски се отличиха Васев, Николай Колев, Християн Кожухаров и Мирослав Будинов. От другата страна пък Радосвет Христов се наложи да се намесва при опасен изстрел към русенската врата малко преди края. Той се справи блестящо и не допусна изравняване на резултата. "Мачът беше труден. Въпреки това имахме своите шансове да си тръгнем и с по-убедителна победа. Благодаря на момчетата за мъжката игра.

Доволен съм от всички", сподели старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов. Следващият мач за "драконите" от първенството на Североизточната "В" група е на 1 ноември, събота, от 14 ч. на Градския стадион в Русе срещу Ботев (Нови Пазар). Междувременно на 29 октомври, сряда, "драконите" гостуват на Локомотив (Горна Оряховица) в първа 1/8-финална среща от турнира за Купата на България.