Ботев (Пловдив) победи с 3:1 Локомотив (София) в първи полуфинал от турнира за Купата на България, игран в „Коматево”. „Жълто-черните” бяха по-добрият отбор в мача и заслужено се поздравиха с успеха.

Още в самото начало домакините взеха инициативата и имаха добри възможности да отбележат. Удар на Доре беше блокиран от защитник, а малко след това Вандер стреля опасно с левия крак, но встрани от вратата.

Локомотив почти изравни играта, но в 38-ата минута Хамза чукна топката към Доре. Нападателят се завъртя в наказателното поле и със силен шут прати топката в мрежата на Митрев. 1:0 за Ботев.

В 43-ата минута Доре вкара втори гол, но попадението беше отменено заради спорна засада.

В самия край на първата част Ботев можеше да поведе и с 2:0. Вандер проби по лявото крило и намери чудесно Хамза, който обаче стреля твърде леко и вратарят на Локомотив се намеси, като изби топката в ъглов удар.

Второто полувреме започна интересно. Локомотив имаше възможност да изравни резултата,но ударът на Румен Трифонов отиде в ръцете на Стаховяк.

В 72-ата минута Ботев стигнаха до втори гол.Току-що влезлият Луис Педро получи топката в наказателното поле и с плътен шут опъна мрежата на Митрев. Пет минути по-късно резултатът можеше да стане класически, но удар на Хамза мина встрани от вратата.

В 84-ата минута Хамза центрира остро, топката беше засечена от защитника на Локомотив Александър Бранеков, който не можа да изчисти и прати топката в собствената си мрежа. 3:0 за Ботев!

В самия край на двубоя, след грешка в центъра на терена ИвоИванов нахлу в половината на противника и с удар от границата на наказателното поле направи резултата 3:1.

Ботев – Локомотив (София) 3:1

38’ Доре

72’ Луис Педро

84’ Бранеков (автогол)

 

Ботев: 1. Стаховяк 11. Христов (к) 4. Лукин 83. Спрокел 14. Минев 16. Иршак 17. Анисе 8. Куртеан(55’ Огнянов) 10. Вандер(69’Луис Педро) 3. Доре 9. Хамза(87’ Ромарио)

Локомотив: 1. Митрев 5. Ранджелович 6. Бранеков 16. Хаджиев 8. Трифонов 26. Иванов 19. Генов(80’Писаров)33. Том 14. Илиев 69. Елтон 28. Маркиньос (к)