Шампионът на Италия Ювентус не си позволи лукса да допусне нова грешна стъпка в Серия "А" и спечели убедително визитата си на Емполи с 2:0.

Двубоят бе от програмата на 10-ия кръг в Италия, а попаденията за победителите реализираха Пирло и Мората.

Първата част на мача премина под диктовката на гостите, но те така и не успяваха да стигнат до онази 100-процентова ситуация, която да промени нулевото равенство в сблъсъка.

През вторите 45 минути обаче грешка нямаше, а след точно час игра Пирло опъна мрежата на Емполи за 1:0. Андреа застана зад топката при специалитета си - свободен удар, като прати кълбото неспасяемо във вратата на съперника, давайки предимство на състава си.

В 65-ата минута дойде и единственото опасно положение за домакините, като обаче шут на Макароне бе отразен вещо от Буфон, въпреки рикошета в тялото на бранител на Юве.

В 72-ата минута всякаква интрига в двубоя бе заличена. Тевес пусна пас като по конец към Мората, който оформи оказалото се и крайно 0:2.

В самия край на срещата от игра бе изгонен преждевременно състезателят на домакините Тонели.

Така Старата госпожа оглави еднолично класирането, възползвайки се от днешното поражение на преследвача Рома от Наполи. Емполи остава на незавидната 17-а позиция.