Старши-треньорът на Литекс Красимир Балъков очаквано остана доволен от победата с 3:0 като гост над Черно море. Ето какво каза пред "Диема" легендата на Щутгарт секунди след последния съдийски сигнал на „Тича":

„След резултат 3:0 не мога да кажа, че не се е получила (играта ни). Писна ни да падаме навън и решихме да променим нещо. Искахме на всяка цена, на този по-лош терен, да заздравим средата и задната линия, да не даваме възможности на домакините да бъдат агресивни. Мисля, че с изключение на първите 10 минути, си свършихме работата добре.

Победата потвърждава мнението ми, че постоянството е най-важно във футбола. Не сме си свършили работата, предстои ни много труд още. Гостуването на Левски? Нека да отпочинем, да се възстановим и тогава ще го мислим мача с Левски. Това е съвсем различен мач, имаме цяла седмица да се подготвим за него".

Относно ситуацията в българския футбол и липсата на качествени млади играчи, Балъков каза следното: „Не знам дали си спомняте, но още когато за първи път се прибрах в България и застанах начело на Черноморец Бургас, говорих по тази тема. Това е болна тема е за българския футбол. В Литекс има малка искрица светлина, макар и ние да имаме доста чужденци. Все пак разполагаме с 13-14 млади българи в първия състав, което е похвално".