Бразилският централен защитник Клаудиано Алвеш дош Сантуш-Диану се надява да се утвърди в титулярния състав на Левски, след като днес официално премина в състава на шампионите от Беласица. 25-годишният Диану ще играе на "Герена" с договор под наем до края на сезона, след което "сините" имат опция за закупуването му за следващите 3 години.

"Искам да играя по-силно, отколкото в Беласица и да направя успешна кариера в Левски", заяви централният защитник, който се появи за кратко на стадион "Георги Аспарухов" днес следобяд.

Диану се възстановява от операция от херния, но ще бъде готов за началото на зимната подготовка.

"До 20 дни ще съм готов за игра. Няма да има проблеми да започна подготовката", обясни той.

Бразилецът не е притеснен от сериозната конкуренция в защитата в Левски, където играят националите Елин Топузаков и Игор Томашич.

"Ясно е, че има разлика между Левски и Беласица, но това не ме притеснява. Томашич и Топузаков са големи футболисти. Уважавам всички играчи на Левски. Ще се опитам да се преборя за титулярно място. Надявам се да успея", каза Диану.

Той заминава за родината си утре, където ще прекара празниците.

Футболистите на "сините" пък ще се съберат на 5 януари в 13.30 часа на стадион "Георги Аспарухов" за подготвителния период за пролетния полусезон от първенството. "Сините" ще имат два тренировъчни лагера в чужбина. От 9 до 17 януари шампионите ще се подготвят в Ейлат (Израел), а от 5 до 24 февруари - в Агия Напа.