Новак Джокович не беше в настроение за шеги и експресно се разправи с Кеи Нишикори с 6:2, 6:3 за 63 минути в полуфинала на Мастърса в Париж. Сърбинът наруши традицията си да излиза с маска на корта, като този път предпочете каменно изражение, което му е спечелило стотици мачове през последните години.

Именно Нишикори изхвърли световния №1 от US Open, но в Париж дори не се доближи до нивото си от този двубой и не подсказа, че има някакви шансове срещу Ноле. Сърбинът не срещаше почти никаква съпротива в геймовете си, а липсата на достатъчно мощ в сервиса на Нишикори му позволи да пробие за 3-1 и още един път за 6-2, този път на нула.

Японецът изглеждаше изтощен и това лесно може да се обясни с прекараните от него 7 часа и 22 минути на корта преди този двубой, спрямо 5 часа и 11 минути за Джокович. В добавка, Новак има 25 поредни успеха в зала, а формата му в Париж впечатлява и плаши.

Нишикори оцеля в дълъг сервис гейм на старта на втория сет, но Джокович грабна следващото му подаване заедно с преднина от 3-1. Волята за битка се пробуди в японеца и с ретур уинър от форхенд и бекхенд по правата, той се добра до рибрейк. Този гейм обаче се оказа само мимолетна искра на пробуждане в играта на Кеи, който подари нов пробив за 4-2 на съперника с двойна грешка.

Нататък световният №1 направи няколко безобразни точки и изостана с 0-40, но задържа концентрацията си и оцеля за 5-2. После сърбинът видимо си даде няколко мига за почивка при подаването на Нишикори преди да приключи мача на свой сервис за 63 минути.

На финала Джокович ще защитава трофея си срещу Милош Раонич.