Станислав Ангелов-Пелето се очертава да бъде футболистът, който пръв ще сложи капитанската лента в националния отбор след отказването на Димитър Бербатов. Неофициално афишираното нежелание на Стилиян Петров да поеме "наследството" на звездата на "Манчестър Юнайтед" превръща универсалния играч на "Енерги" (Котбус) във фаворит за капитан в предстоящите контроли с Белгия на 19 май и с ЮАР на 24 май.

Бербатов сам посочи двамата Петрови - Стилиян и Мартин, за най-подходящи за капитан. Контузия обаче извади Мартин Петров от състава за двата приятелски мача. Явно след завръщането си в отбора Свръхзвуковия ще поеме лентата, ако му я предложат и ако има желание.

В предварителни разговори Стилиян е информирал щаба на националния, че на този етап не желае да бъде пак капитан. Той взе лентата след отказването на Красимир Балъков през април 2003 г. и я носеше до есента на 2006 г., когато обяви бойкот на националния след гостуването на Люксембург (1:0 с гол на Александър Тунчев) в евроквалификация. Обсъждало се е и решението на полузащитника на "Астън Вила" да не говори с български журналисти и възможният прецедент България да има капитан, който не дава изявления пред родните медии. Въпросът за лентата се очаква да бъде решен на сбора, който започва утре.