Победата в състезанието за Гран при на Абу Даби беше чудесен резултат за отбора на Мерцедес, но в двата гаража се усещаше различно - в единия Люис Хамилтън празнуваше световната си титла, а в другия Розберг трябваше да приеме второто си място. Според един от директорите в отбора, Ники Лауда, Хамилтън е заслужил победата си в състезанието и шампионата. Правилният пилот ли стана световен шампион?

"Да. Люис победи в 11 състезания, беше по-силният през целия сезон и днес свърши невероятна работа. Мога само да му сваля шапка. Щастлив съм, знаете ли защо? Защото преди две години и половина му казах: "Ела, напусни Макларън и ела в Мерцедес". Тогава Мерцедес бяха никъде и Люис попита защо. Аз му отговорих: "Защото тук ще станеш световен шампион по-скоро, ела с мен". Ще му го напомня като го видя", заяви Ники Лауда след състезанието.

В Абу Даби Розберг показа, че е пораснал и се е научил да губи с достойнство. Германецът поздрави съотборника си и се закани, че догодина ще даде всичко от себе си, за да го победи.

"Нико беше изключителен и първите му думи след като изгуби бяха: "Люис беше по-бърз и по-добър тази година". Отиде до подиума да поздрави Хамилтън, а когато губиш не си длъжен да правиш такива жестове особено, когато си имал проблем с двигателя. Така че Нико е идеален съотборник на Люис, защото заедно се бутат напред. Уважавам и двамата еднакво".