Черно море стартира подготовката си за мача със Славия. След почивния ден в понеделник, "моряците" имаха двуразови занимания във Варна. Сутринта футболистите бяха разделени на две групи и се потиха във фитнеса, а следобеда Никола Спасов проведе тренировка с топка на стадион "Младост".

С това започва и подготовката за един от ключовите двубои от шампионата. В неделя от 18,30 ч. Черно море гостува на лидера в "А" група, на стадиона в "Овча купел". Срещата е от ІІІ кръг на първенството.

Защитникът на Черно море Михаил Венков - Майстора днес почерпи с безалкохолен коктейл за своя 32-ри рожден ден. Капитанът на варненския тим е бивш играч на ЦСКА, Септември (Сф), Белите орли, Литекс и Локомотив (Пд). Той е футболист №1 на Варна за 2014 г. и носител на "Купа България" с "моряците". Бил е шампион с Литекс през 2010 и 2011 г., още 3 пъти притежател на националната купа (2004, 2008 и 2009 г.), както и екс-национал.

За празника едно от пожеланията към Майстора бяха след "Купа България" да вдигне отново и Суперкупата (той има този трофей през 2010 г.) на страната. Черно море среща за трофея Лудогорец на 12 август.