Магията на английския футбол отново е факт. Преди броени минути отборът на Арсенал се провали с гръм и трясък при визитата си на Брадфорд в четвъртфинален мач за Купата на Лигата, след като титулярите на Арсен Венегр бяха елиминирани от четвъртодивизионния тим  след изпълнение на дузпи.

Редовното време на „Валей Парейд" завърши при резултат 1:1, след като Томпсън откри за домакините в 16-ата, а Томас Вермаелен спаси своите с гол в 87-ата. Малко по-късно,  капитанът на „топчиите" обаче се превърна в анти-герой,  след като изпусна решаващата  дузпа за своите, с което прати скромните домакини на полуфинал за Capital One Cup за първи път в тяхната история.

Брадфорд продължи и чудесната си серия в домакинските двубои срещу Арсенал, след като „петлите" нямат загуба от лондончани вече 90 години.

Изпълнението на дузпи също се оказва страхотно оръжие за момчетата на  Фил Паркинсън, които не са губили  с дузпи вече цели три години.

Въпреки разликата от 64 места в класирането на английския футбол, сърцатите играчи на Брадфорд хвърлиха всичи сили, за да затруднят максимално именития си съперник. Щурмовакът Наки Уелс създаваше изключително трудности на звездната защита на Арснал, като още в началните минути „петлите" можеха да отбеелжат, но Шчесни спаси.

Сензацията обаче дойде напълно заслужено в 16-ата минута, когато при едно центриране на Уил Аткинсън, Гари Томпсън се оказа най-съобразителен и с хубав изстрел опъна мрежата за 1:0.

Прекрасната игра за възпитаниците на Фил Паркинсън продължи и още няколко статичи положения можеха да имат фатален край за „топчиите". Наки Уелс също имаше шанс да се разпише, но ударът му мина опасно близо до дясната странична греда.

Представителите на Висшата лига все пак показаха класа и до края на първата част имаха три чудесни възможности да се разпишат, но Гибс и Жервиньо изпуснаха, а младият Коклен удари гредата.

Втората част показа чудесна игра в дефанзивен план от домакините. Логично играчите на Арсенал се пренесоха дълбоко в половинта на "петлите", но така и не успяваха да създадат голово положение пред вратата на непретенциозния тим.

Дори и двойната смяна с появата на Окслей-Чембърлейн и Росицки не помогна в голяма степен, след като английският национал успя да отправи опасен удар, но стражът Дюк парира майсторски .

Сърцата на феновете на Брадфорд бяха разбити в 87-ата минута, когато безкрайният натиск на Арсенал даде резултат и при едно центриране на Касорла към далечната греда, Томас Вермаелен засече топката с глава, с което възстанови равенството и спаси своите от голямо унижение. До края на срещата стражът на домакините Майк Дюк направи чудеса от храброст, за да докара мача в продължение.

Първото продължение не предложи нещо различно  от последните минути. Арсенал бе по-активният тим, но отново пропуски на най-дейните Кирън Гибс и Окслейд -Чембърлейн не успяха да преодолеят Майк Дюк.

Второто продължение започна с много опасен удар на Санти Касорла, който срещна гредата.

При дузпите драмата отново бе на максимално високо ниво. Санти Касорла изпусна първата дузпа за Арсенал, а след  удар в гредата на Маруан Шамак нещата за гостите ставаха ужасни. Все пак Войчех Шчесни показа класа и успя да измъкне своите след две спасени дузпи, но финалният пропуск на Вермаелен, който прати топката в гредата реши всичко в срещата и прати сърцатите домакини на полуфинал за Купата на Лигата.

Там вече пък е Астън Вила, който съсипа като гост тима на Норич с 1:4. С по два гола за бирмингамци се отчетоха Бентеке и Вайман, а пък Морисън отбеляза единствени гол за „канарчетата" на Крис Хютън.

БРАДФОРД-AРСЕНАЛ  3:2 след дузпи

СТАДИОН: „Вали Парейд"

СЪДИЯ: Майк Дийн

БРАДФОРД: Дюк, Дарби, МакХю, МакАрдъл, Мередит, Томпсън, Дойл, Джоунс, Аткинсън, Хансън, Уелс (резерви: МакУолин, Равенил, Джоунс, Конел, Хайнс, Търгот, Гууд)

АРСЕНАЛ: Шчесни, Саня, Мертезакер, Вермаелен, Гибс, Касорла, Рамзи, Уилшир, Подолски, Коклен, Жервиньо (резерви: Маноне, Росицки, Артета, Окследй-Чембърлейн, Скилачи, Дженкинсън, Шамак)