Привържениците на Черно море ще влязат на стадион "Луиджи Ферарис" довечера, без да дават пари за билети. Входните талони ще бъдат осигурени от шефовете на клуба.

Вчера следобед около двайсетина ултраси отпътуваха за Италия. След края на срещата те ще тръгнат обратно за България, като по график пристигането във Варна е предвидено за ранната сутрин на 30 юли (понеделник). От клуба не качиха фенове на чартъра, защото именно заради тях клубът може да бъде наказан от УЕФА.

Ако играе срещу Черно море, Клаудио Белучи ще запише мач номер 400 в кариерата си. Белучи се завърна в тима след 12 години. Сампдория не е получавала гол у дома в евротурните от 16 септември 1997 г., 1:2 срещу Атлетик (Билбао). Оттогава италианците са изиграли 6 мача, 4 победи и 2 равенства. Сампдория ще играе за пръв път срещу български отбори у дома.

Съдията Бьорн Кюперс е холандец. Роден е на 28 март 1973 година и е международен рефер от 2006 година. Ще ръководи за първи път мачове на италиански и български отбори. Никога не е бил съдия на мачове на националните отбори на двете държави.