Апостол Попов, Костадин Стоянов и Мартин Камбуров са освободени от ЦСКА и на тях няма да се разчита за новия сезон. Тримата футболисти вече са били уведомени, че новият треньор Христо Стоичков, който все още е в САЩ, няма намерение да се възползва от услугите им.

На футболистите ще се търсят нови отбори или ще бъдат освободени по взаимно съгласие, тъй като и тримата имат действащи договори с "армейския" клуб.

От ръководството на ЦСКА изчакват завръщането на Христо Стоичков от САЩ в сряда, за да проведат финални разговори с Попов, Стоянов и Камбуров.

Новият треньорски щаб е подготвил списък с футболистите, които ще бъдат освободени и на тях няма да се разчита за новия сезон, съобщи bTV.

В същото време стана ясно, че Христо Стоичков ще получава по 40 000 лв. на месец като треньор на ЦСКА, твърди "България днес". Според източници на вестника в клуба Камата е отказал двойно повече пари от турския гранд Башикташ. Комшиите му предлагаха 500 000 евро на година, които се равняват на 1 милион лева.

Бешикташ на всичкото отгоре няма финансови проблеми и дори се опитва да привлече бразилската бивша суперзвезда Роналдиньо. Въпреки всичко Стоичков е избрал да остане в България и да води ЦСКА. От този клуб той тръгна към големия футбол и бе привлечен от Йохан Кройф в Барселона.

"Меридиан Мач" пък твърди, че съществуването на ЦСКА в следващите дни зависи от 1,5 милиона евро. Това е необходимата сума, която трябва спешно да бъде платена, за да се спаси възможността отборът да играе в Лига Европа. При преговорите с Гриша Ганчев сегашните собственици от "Титан" са поставили като задължително условие да получат от него веднага въпросната сума, с която да погасят най-належащите дългове.

Те са необходими за разплащане с част от футболистите, за осигуряване на летен лагер, както и за старта на първенството, който също е поставен под въпрос. Без разплащане в следващите дни "армейците" няма да могат да картотекират футболистите за новия сезон.