България загуби от Гърция с 40:74 (11:19, 10:23, 10:15 и 9:17) в мач от група F на европейските квалификации по баскетбол за жени за Евро 2017, игран в зала "Булстрад Арена" в Русе. С поражението, българските момичета на практика почти загубиха надежда за класиране на Европейското първенство след две години.

Минимален шанс за класиране българките имат само при успех във всички оставащи срещи, с невероятна точкова разлика. Следващият ни мач е на 20 февруари срещу Швейцария. Треньорът Георги Божков избра първи за националния тим да играят Христина Иванова, Жаклин Златанова, Радостина Димитрова, Цветомира Шаренкапова и Ноел Куин. В началото мачът започна оспорвано, но гъркините успяха да поведат и в края на първата част водеха с 19:11. През втората четвърт гостите бяха отново по-добрия отбор на терена, като увеличиха разликата в резултата на 21 точки - 42:21. През третата част българките продължиха с неубедителната си игра, като гъркините натрупаха преднина от 26 точки - 57:31. По подобен начин се разви и последната четвърт. Най-резултатна за България бе Радостина Димитрова, която завърши с 11 точки. Тя беше и единствената с двуцифрен точков актив в тима. Зорница Костова и Милена Томова завършиха с по 6 точки.

За Гърция най-полезна бе Евантия Малци, която вкара 21 точки, а Стиляни Калциду записа 16 точки. Това е втора загуба на България в група F, след като в първия си мач срещу Русия, игран в Екатеринбург, националките отстъпиха с 39:72.