Силвано Пранди остава треньор на националния отбор по волейбол. Президентът на федерацията Данчо Лазаров коментира пред "7 дни спорт", че моментоно състояние на тима не е "толкова лошо" и италианецът ще остане начело на държавния ни тим.

Ръководителят заяви също, че ще проведе сериозен разговор с Пранди относно целите за бъдещето на държавния тим по волейбол.

"До дни ще свикаме заседание на управителния съвет. На него очакваме самият Пранди да направи отчет на представянето на отбора тази година. Ще си поговорим сериозно за това, което предстои през 2011, защото тя ще е много отговорна. Все пак има Световна лига и европейско първенство, а трябва и да се класираме на олимпийските игри в Лондон през 2012", добави още Лазаров.

"Oще след Световната лига се събрахме на общо събрание в Габрово и взехме решение да дадем шанс на Пранди до 2012, когато завършва олимпийският цикъл. На Мондиала място в осмицата не е чак толкова лошо. Наистина имахме по-големи очаквания, но всичко ще обсъдим много сериозно с Пранди", коментира Данчо Лазаров.