Рафаел Надал все пак финишира годината с трофей. Рафа спечели благотворителната инициатива Olazabal&Nadal Invitional, организирана от самия него, съобщи Ten Golf. Испанецът и отборът му победиха тима на професионалния голф играч Хосе Мария Оласабал.

Така след седмица почивка отново дойде време за работа отново. Рафа ще тренира заедно с чичо си Тони, а на 6-и декември ще участва в International Premier Tennis League. След това ще се върне в Майорка и между 14-и и 22-и декември ще тренира заедно с Жоао Соуса, а на връх Нова година ще участва в демонстративен турнир.

Следва турнирът на ATP от категория 250 в Доха, демонстративен мач в Сидни и Australian Open. През 2015-а Надал спечели три титли - в Буенос Айрес, Щутгарт и Хамбург.

На Australian Open загуби на четвъртфинала от Томаш Бердих, на Ролан Гарос - от Новак Джокович, на Уимбълдън отпадна още във втория кръг от Дъстин Браун, а на US Open допусна драматичен обрат срещу Фабио Фонини. Загуби два финала - от Джокович в Пекин и от Федерер в Базел.