Играчите на Локомотив (Пд) стачкуват. Играчите са обявили, че обявяват бойкот и няма да тренират днес, тъй като имат да получават по няколко заплати.

На сутрешната тренировка са дошли всички играчи, но само за да заявят намеренията си, без да се събличат за тренировка. Това стана в отсъствието на треньора Христо Колев, който е в София на курсове за лиценз „А".

Играчите са обявили, че няма да тренират и нещо повече - отказали са да играят в контролата с Напредък Крушевац, предвидена за събота. С нея от клуба планираха да попълнят празната си каса.

Все пак, за да поддържат форма, играчите са направили двустранно мачле, но категорично са отказали да правят упражненията, зададени им помощниците на Бащата.

„Много неприятно съм изненадан от действията на играчите. Локомотив не е мой, а на феновете и Пловдив. Който може, нека да отдели по нещо. Вижте Левски и ЦСКА и там няма кой да дава пари. Не съм съгласен с играчите, взеха пари преди 2 седмици. Левски и ЦСКА ни дължат много пари, с които можем да изкараме сезона, но не ни плащат", заяви по темата Диян Колев, председателят на Сдружението, което държи акциите на „смърфовете".