Рафаел Надал уверено продължава напред на "Ролан Гарос". Рафа смаза самочувствието на Андрей Кузнецов още преди да се е изиграла първата точка и самият двубой се превърна в протоколен сблъсък, в който Матадора подпечата билета си за осминафиналите с 6:1, 6:3, 6:2.

Преди няколко месеца Новак Джокович заяви, че когато играеш срещу някого ти се изправяш и срещу всичките му постижения в конкретния турнир.

Тази мисъл на световният №1 важеше с огромна сила в днешния мач, защото Кузнецов психически не успя да се справи с мисълта, че през 2015-а за първи път спечели мач в основната схема на Ролан Гарос, а му се налагаше да се изправи срещу най-успешния тенисист в историята на турнира... Руснакът очевидно притежава ударите, за да се противопостави в известна степен на тази версия на Надал, но напрежението го съсипа в началните минути.

Рафа не играеше особено агресивно или впечатляващо с изключение на няколко изригвания от форхенд, само че Кузнецов бъркаше твърде много. На практика той нямаше оръжие срещу шампиона - нижеше непредизвикани грешки, както от форхенд, така и от бекхенд, а и не покриваше корта на нужното ниво.

При 3-0 гейма в своя полза, Надал изигра ужасяващ гейм с три необясними пропуска от форхенд и един от бекхенд, с което се самопроби за 3-1, но поправи грешката с нова серия до крайното 6-1 в откриващия сет. И докато Матадора не помръдна като ниво спрямо първата част, Кузнецов се отлепи от дъното. Руснакът отново изостана с 1-5, само че отказа да се предаде и след един спасен сетбол и два пропиляни брейкпойнта, все пак се добра до пробив, с който намали изоставането си до 3-5. Руснакът дори направи 30-30 в следващото подаване на съперника, но се пропука от бекхенд, след което Надал затвори сета с прецизно воле.

Шампионът профуча през третия сет с два пробива от два шанса, които си създаде и приключи мача с 6:2 за 2 часа и 2 минути. В следващия кръг го очаква Джак Сок, който продължава страхотната си серия и този път се разправи с Борна Чорич.