През 2008 г. Ана Иванович триумфира с първата си и до този момент единствена титла от Големия шлем, но сръбкинята се надява, че през следващия сезон ще успее да повтори постижението си.

Последният път, когато бившата №1 достигна до полуфиналната фаза на това ниво бе именно през 2008 г., но след силно представяне през последните няколко месеця тя се изкачи до №5 в ранглистата.

"В момента играта ми е по-разнообразна и по-често излизам на мрежата. Чувствам, че в момента притежавам нужните качества да бъда на върха. В миналото бях №1 и искам да си дам най-добрия шанс да се завърна отново там. Работя наистина здраво за това и за мен е мечта да спечеля нова титла от Големия шлем", сподели сръбкинята пред "The Sport Review".

"Мисля, че женският тенис се промени през годините и сега конкуренцията е много по-голяма в сравнение с 2008 г. Най-голямата ми цел за следващия сезон е да постигна по-големи успехи на турнирите от шлема. През тази година успях да победя някои от най-добрите тенисистки като Серина, Шарапова и Халеп, а следващата стъпка е да започна да го правя по-често в Големия шлем. Вярвам, че мога да го направя и това е нещото, което ще ми помогне да спечеля нов трофей от шлема", завърши Ана.