След последния кръг в Примера дивисион преднината на Реал (М) пред втория в класирането Барселона стана 9 точки. Мадридчани спечелихе у дома срещу Виляреал с 3:2, докато Барса не можа да стори същото в "катедралата на футбола Сан Мамес" и приключи при равенство с Атлетик (Б).

По този начин Реал се превърна в най-убедителния лидер в сравнение с тимовете, които имат представители на 1/8 финалите в Шампионската лига и само Порто има подобна преднина в португалската Суперлига, която обаче не е на нивото на Примера. Разликата между Кралския клуб и третия и четвъртия в класирането в Испания - съответно Виляреал и Атлетико (М) вече е респективно 15 и 16 точки.

За сравнение в Премиършип след изиграването на 23 кръга има два водача - Манчестър Ю и Арсенал, които са с по 54 точки. Третият Челси е с 4 по-малко, а Евертън е на 12 от върха.

След 20-я кръг в Серия "А" шампионът Интер има 5 точки аванс пред Рома, след като в последния кръг играчите на Манчини завършиха при равенство с Удинезе, докато столичани триумфираха над Палермо. Юве е трети на 10 точки от Интер, а Фиорентина - на 13.

Шампионът на Франция Лион пък е с 4 точки аванс пред втория Бордо след изиграването на последния кръг в Лига 1. Третият Нанси е на 8 точки от Лион, който има 46, а Ница - на 9 от шампиона.

В Бундеслигата мачовете се подновяват на 1 февруари, когато ще се изиграе 18-я кръг. Подобно на Премиършип, Байерн (М) и Вердер са лидери с по 36 точки, Хамбургер е с 32, докато Байер (Л) е с 30.

Както вече стана дума, Порто се доближава до постижението на Реал (М). "Драконите" загубиха в последния кръг от Спортинг, докато Бенфика победи Витория Гимарайш и вече е на 8 точки от лидера.

В Гърция ситуацията също е доста оспорвана. Начело в класирането е АЕК, но само с точка пред Олимпиакос и на 2 от третия Панатинайкос.

В Шотландия нещата отново се свеждат до съперлничеството между Рейнджърс и Селтик. Рейнджърс има аванс от 4 точки пред вечния си съперник.

Последния шампионат, който има представител на 1/8 финалите на Шампионската лига, е турската Суперлига. Участникът в най-комерсиалния евротурнир Фенербахче е втори с 44 точки, само на точка от лидера Галатасарай. Сиваспор и Бешикташ са с по 43 след 20-я кръг.