Треньорът на ЦСКА Стой­чо Младенов е чел конско на отбора в края на миналата седмица, разбра "Тема Спорт". Наставникът е бил ядосан от недоволството на играчите срещу ръковод­ството заради забавянето на заплатите. Специа­листът е събрал футболис­тите и им е наредил вместо да коментират финансовото състояние на клуба, да се съсредоточат изцяло върху изявите си на терена. По то­зи начин Стойчо се опитва да потуши нагряващия бунт сред някои от играчите.

През миналата седмица част от тях настояха да получат възнагражденията си за декември на първата възможна дата - още вчера. Това очаквано не се случи. Причи­на за тяхното желание бяха постоянните приказки на Александър Томов, че всичко към футболистите е изпла­тено. Те обаче имат да по­лучават 4 премии от този сезон, както и няколко бонуса от миналия. Вече дължима им е и заплатата за декемв­ри. След разговора на Младе­нов от клуба се надяват, че няма да има нови бегълци по подобие на Карачанаков по-рано през януари.

Възнаграждението за ми­налия месец вероятно ще бъ­де преведено едва в начало­то на февруари. Поне за то­ва загатна Томов. Той обяви, че когато отиде в Турция, ще съобщи на играчите да­тата, на която ще си прибе­рат възнагражденията.

На този етап страстите в отбора са потушени, като ръководството и треньорс­кият щаб се надяват, че те ще се успокоят напълно пре­ди началото на пролетния полусезон.

Самият Александър Томов ще се срещне с играчите в началото на следващия ме­сец. Той ще пристигне в Анталия на 2 февруари и ще ос­тане в лагера до 5 февруари. Заедно с него ще бъдат изпълнителният директор Александър Тодоров и членът на УС Ивайло Манджуков. Очаква се Томов да проведе разговор с тарторите в отбора. Темата е ясна - ситуа­цията със забавените плаща­ния към играчите. Отделно председателят на НС ще организира и вечеря за футбо­листите за сплотяване на ко­лектива.