ЦСКА спечели вечното дерби срещу Левски с минималното 1:0 в последния двубой от 14-тия кръг на "А" група. Макар и със само един гол обаче "армейците" до голяма степен отказаха големия си съперник от борбата за титлата, след като вече водят с 11 точки на върха в класирането. "Сините" имат мач по-малко, тъй като домакинската им среща с Черноморец беше отложена.

С поражението Левски изпусна и третата позиция и вече е четвърти в таблицата. Двата отбора изнесоха поредния разочароващ мач помежду си, след като през по-голямата част от него стигаха много трудно до чисти голови положения. В крайна сметка ЦСКА се възползва от може би най-чистата си такава - в 13-ата минута още при първия си ъглов удар гостите поведоха.

Бразилският бранител Фелипе Машадо засече топката при центриране от корнер на Петре и отблизо матира Георги Петков. Левски опита да стигне до нещо по-опасно, но го направи едва в края на полувремето, като Валери Домовчийски изпусна от точката на дузпата, стреляйки право в ръцете на Емил Петров.

През втората част Левски имаше инициативата, но отново не успяваше да затрудни стража на "армейците". Единствен Валери Домовчийски внасяше някаква острота в атаката, но опитите му да обстрелва вратата на ЦСКА в повечето случаи бяха неуспешни. Стоилов включи в игра Зе Суареш и Ники Димитров, но и това не промени с нищо случващото се на терена.

Вместо това ЦСКА пропусна да реши мача, след като Кевин Амунике излезе сам срещу Петков две минути преди края на редовното време, но вратарят на домакините спаси. До края мачът бе изпъстрен предимно с негативни емоции и сблъсъци между играчите, вместо с футбол. Така ЦСКА стигна до успеха с 1:0 и с това си даде сериозен аванс от 11 точки пред Левски още в 14-тия кръг. За "сините" остава утехата, че все пак имат мач по-малко, като при успех в него ще намалят преднината на вечния съперник на осем.

Това е първа победа на ЦСКА над Левски в "А" група от пролетта на 2005 година. Тогава "червените" биха пак с 1:0 след попадение на Янев от дузпа.

Състави:

Левски: Петков, Томашич, Рабех, Ричард, Боримиров, Йовов, Бардон, Минев, Домовчийски, Телкийски, Топузаков

ЦСКА: Петров, Тунчев, Илиев, Тодоров, Машадо, Янчев, Петре, Маркиньош, В. Димитров, Амунике, Неи