„Подвигът" на феновете на Левски явно  е станал известен далеч извън границите на България. Както е известно, наскоро „сини" ултраси извадиха транспарант с надпис „УЕФА Мафия - кажи „да" на расизма".

Последното сега бе основен лайтмотив на протест срещу европейската центрзала в албанската столица Тирана.

Местните фенове протестираха срещу решението на УЕФА относно прекратената евроквалификация срещу Сърбия в Белград. Тогава дрон със знамето на Велика Албания предизвика ескалация на напрежението и много насилие на стадиона. Двубоят бе прекратен, а ДК на УЕФА реши да не присъжда точки на нито един от двата тима.

Това явно не се хареса на албанците, които днес излязоха протестираха срещу решението в Тирана.

На предварително подготвеното мероприятие водещ бе транспаранта със същия надпис, катт от банера на „сините" - „Кажи да на расизма" Албаните обаче бяха добавили от себе си Почивай в мир УЕФА".

Друг пък гласеше; „УЕФА, не се е*авай с албанците! Спри расизма и албанофобията".

Явно местните фенове на футбола считат, че отношението към тях е расистко. Подобно твърдения обаче би хвърлило в ужас антрополози и културоведи по цял свят, тъй като досега се считаше, че албанците принадлежат към бялата европеидна раса, а не към черната или жълтата например.

Бидейки от една раса с албанците, сърбите много трудно биха могли да проявяват расизъм. Що се касае до албанофобията, то това е кардинално различно нещо.

В част от другите лозунги на албанските фенове пък се забелязваха трогателни правописни грешки.