Един от най-великите голмайстори в света за всички времена - Герд Мюлер получи тежка диагноза от лекарите. Грандиозният голаджия страда от болестта на Алцхаймер.

Разтърсващата новина бе съобщена в специално съобщение на Байерн, клубът за който той отбеляза рекордните 365 гола в 427 мача от Бундеслигата.

На 3 ноември Мюлер ще навърши 70 г. От семейството му и баварския гранд са решили, че вече е дошъл моментът да бъде разкрито, че той страда от болестта на забравата.

За последно Мюлер работеше като помощник-треньор в аматьорския състав на Байерн. От февруари най-великият нападател на Германия не живее при жена си Уши в Мюнхен, а в специален дом.

С бундестима Мюлер е европейски (1972) и световен (1974) шампион. В 62 мача за Германия той отбелязва феноменалните 68 гола, което като процент едва ли ще бъде повторено някога.

С Байерн е 4 пъти шампион и носител на купата. Печели с баварския гранд 3 КЕШ. 7-кратен голмайстор е на Бундеслигата, като държи рекорда за най-много попадения - 40 през сезон 1971/1972.

Като треньор в школата на Байерн той помогна за израстването на трима бъдещи световни шампиони - Филип Лам, Бастиан Швайнщайгер и Томас Мюлер.