Мариян Огнянов сподели какво е за него да бъде част от велик клуб като Ботев (Пловдив).

„Аз и моето семейство се чувстваме отлично в Пловдив. Вече доста време сме тук. Това е градът, които най-добре ни пасва. По-малък е от София, но има всичко. Миналата година се преместихме в един комплекс до „Мол Пловдив", където се чувстваме много добре.

Районът е перфектен, близо е до Гребната база. Комплексът е затворен тип, което е много подходящо за малкия ни, 7-годишен син. Когато не е на градина, по цял ден е в двора, а ние си го гледаме от терасата - няма къде да избяга", разказва халфът.

През 2011 г. футболистът преживя сериозен инцидент, но твърди, че вече е преодолял слабостите си и се е променил като човек. Катастрофа в нетрезво състояние го извади за известно време от футбола, а в предишния му отбор Левски за наказание го пратиха при юношите.

„Чаках някакво развитие, бях в ужасно труден период. Неприятен инцидент, трагичен момент, моя слабост, която вече съм преодолял. Но благодарение на нея се стигна до това да дойда тук", споделя Мариян пред plovdiv-derbi.com.

„Мениджърът ми тогава Боби Божинов разговарял с Радуканов, който е проявил желание да ме вземе. Не съм мислил много, все пак стоях без отбор, синът ми беше на 2-3 години, не виждах някаква алтернатива и пристигнах. Нещата се развиха бързо - за 4-5 дни. Поразрових се в интернет да прочета повече за Ботев - голям клуб с богата история. Много се радвам, че предприех тази стъпка и нещата потръгнаха", спомня си Огнянов.