БФС ще изпрати официално писмо до главния секретар на МВР заради мачовете на ЦСКА от Югозападната „В" група, пише "24 часа".

Срещите предизвикват огромен интерес и се очаква да има проблеми на стадионите от аматьорския ни футбол. Минимум 4000 лева ще излезе охраната на подобен мач. Това не е по силите на повечето отбори. Някои обаче правят сметка да избият разхода с приходите от билети, но това е доста разтегливо понятие.

Полицията вече е била на среща в зоналния съвет, но нямало право да отстъпи от тарифите, които били еднакви за елита и за аматьорите.

Повечето мачове обаче се разминаваха до момента само с няколко униформени и завършваха без проблем. През следващата седмица БФС ще направи оглед на стадион „Георги Бенковски", където „Чико" (Бяга) и „Балкан" (Варвара) смятат да приемат „червените".

Теренът е в добро състояние, защото в областния център почти не се е играло футбол през последните години. Общината в Брацигово била категорична, че няма да даде стадиона си за мач с ЦСКА. Съоръжението е уникално, като бе направено с помощта на ЕС. Хора от отдела за борба със спортното хулиганство присъстваха на тегленето на жребия за Югозападната „В" група.

Почти сигурно е, че и мачът от втория кръг на първенството срещу „Септември" ще бъде на „Българска армия". Дотогава няма да е готово всичко на стадиона в Драгалевци, където ще играе възстановеният отбор, който взе мястото на „Конелиано" (Герман) в трета дивизия.