Втородивизионен австрийски тим се изсмя на мечтата на Ботев за пробив в Европа. Санкт Пьолтен отстрани „канарчетата" след като победи с 2:0 у дома в мач реванш от 2-ия кръг на Лига Европа.

Припомняме, че първият мач в България завърши с успех от 2:1 за пловдивчани, но с общ резултат 3:2, напред продължават австрийците.

Отборът на Вили Вуцов бе тотално разбит от Санкт Пьолтен. Играчите от Ерсте лига стояха отлично на терена и направиха на пух и прах „канарчетата", които вече предвкусваха класиране в третия предварителен кръг на Лига Европа. Там Ботев трябваше да срещне ПСВ Айндховен, но в крайна сметка Санкт Пьолтен ще играе на „Филипс Стейдиъм".

Любопитна подробност около съперника на Ботев е, че през миналия сезон, Санкт Пьолтен е завършил на 4-ото място във втора дивизия, но след като достига финал за Купата на страната, се класира в Лига Европа.

Срещата започна с масиран домакински натиск. Това даде резултата още в 6-ата минута, когато Санкт Пьолтен поведе.  Нападателят на австрийците Сеговия надскочи всички при корнер и с глава прати топката в мрежата на Стаховяк за 1:0.

Домакините продължиха да владеят, а до 10-ата минута Ботев не успя да мине центъра нито веднъж.

В 15-ата минута втородивизионният тим бе близо до удвояване на резултата след като Гари Ноел стреля отлично с глава, а топката премина на сантиметри покрай вратата. До края на полувремето „канарчетата" съвсем изнемогваха и със сетни усилия успяха да предотвратят нов гол в мрежата си.

В 56-ата минута все пак това се случи. Даниел Сеговия остана сам в малката пеналтерия и от 2-3 метра без проблеми вкара втория си гол в мача. Десет минути по-късно Кершбауер получи топката в наказателното поле и можеше да стреля, но Йордан Христов с авторитетен шапагат блокира удара му. След това бранителят игра с ръка, но дузпа не бе отсъдена.

До края на мача не се стигна до нови чисти положения и така Санкт Пьолтен победи с 2:0 и продължи в третия кръг на Лига Европа.

КОМЕНТАР НА САНТ ПЬОЛТЕН - БОТЕВ ТУК!