Поредно постижение ще запише българската звезда Григор Димитров. Той ще бъде поставен под номер 14 в основната схема на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос.

Това е най-високата позиция, която българинът получава сред поставените на надпревара от тази категория. Очаквано, хасковлията е първият българин с такова постижение. Досега той беше най-високопоставен по време на Откритото първенство на Австралия тази година - номер 22.

За основната схема в Париж място ще намерят първите 104-има в ранглистата. 16 ще се класират за нея след квалификации, а осем ще получат уайлдкард от организаторите. Поставените са 32-ама.

Миналата година Гришо се добра до третия кръг на Ролан Гарос. Там той беше отстранен от тогавашния номер едно в света Новак Джокович.

Тази година наградният фонд на турнира е увеличен с 3 млн. евро. Общо той възлиза на над 25 млн. евро за мъжете и жените.

Ролан Гарос започва на 25 май и ще продължи до 8 юни. Победител в надпреварата при мъжете от миналата година е Рафаел Надал.