Славия удари Левски в един от най-завързаните мачове на последния 19-ти кръг преди зимната пауза. „Белите" победиха „сините" с 3:1 на „Овча Купел" и така нарушиха кошмарната си статистика срещу този съперник. Тимът на Иван Колев нямаше успех над Левски от 2003 г. на този стадион.

„Сините" се нуждаеха от задължителна победа, която да им гарантира зимуване в шестицата по време на паузата. Въпреки поражението, „сините" остават на 6-ото място, но преди изиграването на мачовете на преките конкуренти.

Срещата на „Овча Купел" бе доста оспорвана. Не мина и без червени картони и спорни моменти. „Сините" играха цяло полувреме с човек по-малко след червен картон на Белаид, а домакините останаха с 10 души минути преди края. В герой за Славия се превърна Манузро, който наниза и трите гола за тима си.

Срещата започна равностойно. До 20-ата минута гостите пропуснаха няколко положения, най-доброто, от които завършено от Домовчийски в аут.

В 44-ата минута домакините успяха да открият. Манзоро стреля отлично от пряк свободен удар, право в мрежата на Пламен Илиев. Минута по-късно се стигна до най-заплетения момент от мача. Аймен Белаид игра с ръка в наказателното поле и вкара гол, съдията първо се поколеба и зачете гола, но после го отмени и изгони с втори жълт тунизиеца.
Левски започна по-добре втората част.

В 53-ата минута Миро Иванов падна в наказателното поле след съприкосновение със Семерджиев и получи дузпа. Зад бялата точка застана Домовчийски, който с премерен удар изравни резултата. 14 минути по-късно „белите" отвърнаха на удара.

След самостоятелен пробив, при който навърза цялата защита на "сините", Манзоро стреля от границите на наказателното поле, но Пламен Илиев позволи топката да влезе в центъра на вратата му. В 84-ата минута домакините също останаха с човек по-малко след като Диего си изкара втори жълт за нарушение срещу Миро Иванов.

Две минути преди края на редовното време Славия тотално уби сините мечти. Бърза контраатака на Славия завърши с подаване на Ради Василев, Карлос Фонсека се спъна в топката, но тя стигна до Манзоро, който от близка дистанция оформи хеттрика си.

След този мач Славия е на 9-ото място във временното класиране, а Левски е шести.

СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ