Нападателят на Ботев (Пд) Феребори Доре може и да не бъде продаден в чужбина. Румънският гранд ЧФР Клуж напира за нападателя, като се твърди, че дори двата клуба са постигнали договорка за трансферна цена от 350 000 евро.

Интерес към 25-годишния исполин проявява и клуб от Турция. Вчера се заговори, че на Доре му предстои пътуване до Румъния, където да уреди завръщането си в местния шампионат.

Той акостира в Ботев (Пд) през зимата от Петролул (Плоещ). Изненадващо в последния момент обаче за подписа на Феребори са започнали да напират и от България. Близки до пловдивския клуб разкриха пред „7 дни спорт", че Литекс има аспирации за привличането на нападателя.

Вече стана ясно, че "канарчетата" възобновиха интереса си към националния защитник на ловчанлии Илия Миланов, който в Ботев бе желан и от Любослав Пенев, като тогава двата клуба дори бяха постигнали принципна договорка за преминаването на младока. Според запознати идеята на Литекс е да използва интереса на „жълто-черните" към брата на Георги Миланов, за да успеят да привлекат в Ловеч Феребори Доре от "Ботев". По непотвърдена официално информация "оранжевите" са предложили да бъде направен бартер на защитника за нападателя. Ако сделката се осъществи, ще има и доплащане от едната страна, но това е процес на допълнително уточняване.

Близки до пловдивския клуб обясниха, че и втори тим от България следи с интерес ситуацията около Феребори Доре. Става въпрос за шампиона Лудогорец, който търси качествен нападател за атакуване на групите на Шампионската лига, а конгоанецът е един от набелязаните варианти.