Даниел Рикиардо коментира изминалия сезон във Формула 1. Той заяви изненадващо, че е благодарен за тежкия сезон, който имаше през 2015 г. Според него една такава трудна кампания помага да се натрупа ценен опит и да се изгради характера на един пилот.

Пилотът на Ред Бул не успя да спечели победа през годината, като завърши само с 2 подиума. За сравнение през миналия сезон той взе 3 успеха, въпреки че Мерцедес отново доминираше. Така за първи път от 2008 г. насам Биковете не спечелиха нито едно състезание. Тогава на Монца тримфира Себастиан Фетел, но за по-малкия отбор на Матешиц - Торо Росо.

„Определено съм благодарен за изминалия сезон, заяви Рикиардо. - Щях да бъде още повече такъв, ако бях спечелил титлата, но натрупах страхотен опит и научих много неща. Определено вече съм по-завършен пилот. Учих се как да се справям с емоциите си, с разочарованието, с всичко. За следващата година ако имаме малко повече скорост зад нас, мисля, че ще я използвам добре."

Според Рикиардо екипът му ще се върне по-силен догодина след спада през последните 2 сезона.

„Случилото се определено ни направи по-силни, каза още австралиецът. - Беше специално да видиш как момчетата в отбора успяха да обърнат нещата в средата на сезона по отношение на колата. Имаше моменти, в които се страхувах, че липсата на резултати ще има негативен ефект върху тима и работата. Но нещата се случиха по напълно противоположния начин".