„Мислим изцяло за мача с Норвегия. Взели сме всички мерки, включително разузнаване на техния отбор, както и наблюдение на всички български играчи", заяви националният селекционер Ивайло Петев в предаването „Зона Спорт" по Ринг Бг.

„Съдбата е в нашите ръце и трябва да направим всичко възможно да победим норвежците. Много е трудно, но не и невъзможно. Това ще ни даде и огромен шанс за участието ни на баражите. Сами си извоювахме това психологическо предимство. Дано всеки, който играе срещу тях се раздаде на максимум".

„Не искам да разкривам по какъв начин съм вдигнал отбора. Момчетата просто разбраха какво искам от тях и резултатът дойде сам. Не ни стигна много малко да победим Италия. Националният отбор е над всичко и ние трябва да даваме максимума, за да може отборът да изглежда така, както го искат всички българи. Не мисля, че в националния отбор е имало групички. Дисциплината е на ниво, между мен и момчетата има голямо уважение. До момента не е имало човек, който да ми казва кой да викам в националния отбор".

„Не мога да коментирам мнения на определен човек. Всеки може да казва каквото мисли, аз казвам моето мнение. Не съм гледал Валери Божинов. Той се справя добре за момента. Не трябва да изпуска шанса си в Партизан. Клубът е голямо име на Балканите и подходящ клуб за него да възроди кариерата си.

„Ранното отпадане на отборите ни в Европа, не е  добре за всички. Не бих казал, че това ще повлияе на играчите, които ще бъдат част от националния тим. Нямам обяснение защо не може да победим отбори като Йелгава и Милсами. Клубовете да му мислят".

„Говорих доста отдавна с Димитър Бербатов. Пожелавам му да намери отбор, където да се чувства комфортно и да изиграе още две-три години на високо ниво".