Представянето на ЦСКА срещу седмия в класирането на Украйна - Александрия (4:2) в контролата между двата тима, играна вчера, говори че отборът има своите аргументи за спечелване на Купата на България, но това в никакъв случай не означава, че е фаворит за трофея.

Този състав едва ли е способен да надиграе някой от възможните съперници - Берое, Литекс и Монтана, но може да ги излъже. Затова и подходът на треньора Христо Янев е съвсем правилен. Той не бие барабана и не се заканва да спечели трофея. Това е нормално, тъй като не бива да се създават прекомерни очаквания към младия състав на "червените".

Янев остава здраво стъпил на земята, въпреки че на негово място вероятно редица други треньори биха се изкушили и изпаднали в самозаблуда.

ЦСКА ще трябва да се надява да избегне за съперник на полуфиналите Берое, тъй като елиминирането в два мача граничи с невъзможното. Заралии запазиха състава си от есента и очевидно са по-добрият отбор. В един двубой - на финала, те обаче могат да бъдат излъгани.

ЦСКА набра инерция през есента, като елиминира 3 отбора от Б група в турнира за купата, а спечели и всеки един възможен мач през полусезона. Срещу Александрия също показа много стабилна игра, а това все пак бе първият елитен отбор, срещу който червените се изправиха от 8 месеца насам. Освен това ЦСКА има своята марка, традиция и хиляди фенове зад гърба си. Тази морална помощ не бива да се подценява.

Логично е армейците да съсредоточат усилия за купата, тъй като само тези мачове реално ще носят някаква интрига през пролетта. Но и същевременно не бива да се мечтае излишно и да се очакват чудеса. Крайна победа в турнира за купата ще е хубава, но и далеч не е върхът на сладоледа.