Испанският гранд Реал (Мадрид) е на път да изпадне в доста деликатна ситуация. След като цяло лято Карло Анчелоти споделяше, че клубът му има  централни полузащитници в излишък, сега нещата са коренно различни.

Клубът бе напуснат от Чаби Алонсо, който бе продаден в Байерн (Мюнхен). Неговата участ ще сподели и Сами Кедира, за който се смята, че ще бъде трансфериран в Арсенал. Така на тази позиция остават само Лука Модрич и Асиер Ияраменди, като вторият изобщо не впечатлява със своите изяви.

Всичко това ще накара шефовете на „кралете" да потърсят нов играч на този пост през зимата. Според медиите в Испания, потенциална цел номер едно е бразилският национал Рамиреш. Тъмнокожият футболист вече няколко години играе за Челси, като Жозе Моуриньо няма никакви намерения да се разделя с един от най-постоянните си играчи.

Въпреки малката вероятност трансферът да бъде факт, от Реал ще предложат оферта от 32 млн евро.  Солидна сума, която ще има за цел да промени първоначалния отказ на ръководните органи в Челси.