Капитанът на Литекс- Страхил Попов каза, че тактиката на ловчанлии е била да не допусне гол срещу Лудогорец. „Оранжевите" постигнаха целта си и завършиха 0:0 с разградчани у дома в първия 1/4-финален сблъсък за Купата на България.

„Играта днес беше по-дефанзивна, такива бяха указания. Много важно бе да не допуснем гол. Гол на чужд терен е почти като два гола в турнирите. Мисля, че е добър резултат за нас - това, че успяхме да запазим 0-та, е добре. Целта ни в началото бе да ги атакуваме през първото, второто се поприбрахме. Играта не бе на много високо ниво, защото виждате какъв е теренът - трудно може да се играе футбол", сподели Попов.

„Винаги може да вкараме гол във всеки един мач. Когато вкараме, нещат стават много по-трудни за Лудогорец, надявам се да ги отстраним".

През уикенда Литекс гостува на Марек в предпоследен мач от редовния сезон.

„Трябва да вдигаме нивото, да надграждаме, надявам се на добри резултати и да постигаме целите си. Ние сме млад отбор, винаги е добре, когато започнеш с добри резултати срещу добър противник. Самочувствието да не ни подведе и да ни вкара в друго русло, та когато да дойде слаб противник и да се изложим. Трябва да сме мотивирани, агресивни, независимо от предишните резултати. Мотивацията е основното нещо за всеки отбор в България, защото всеки може да победи всеки. Надявам се да не стига до отпускане срещу Марек. Всеки да разбере колко е важен мачът, защото при един недобър резултат, победата над Лудогорец се обезсмисля. Всеки трябва да е на 100%", категоричен бе капитанът на „оранжевите".