Селекционерът на националния отбор на България Пламен Константинов даде специално интервю за целите на националния отбор през тази година и как ще се води тяхната подготовка. Ето какво заяви старши треньорът на представителния ни тим:

- Г-н Константинов, предстоят много състезания за националния ни отбор, какви ще бъдат приоритетите за националите?

- Представянето на националния ни отбор ще бъде разделено на два етапа. Първият етап ще бъдат двете големи състезания - Европейските олимпийски игри в Баку и Световната лига. По-важното състезание от двете за нас е Световната лига. Според последните изчисления, които се направиха за подреждането на отборите за олимпийските квалификации, ние трябва да вземем повече точки от Световната лига. Финалите във Варна ще бъдат приоритет за нас. Хубаво е, че като домакини ще можем да експериментираме в груповата фаза. Естествено, че европейските олимпийски игри са един турнир, който няма да бъде подценен, защото те могат да ни донесат точки за европейската ранглиста, а и са първото подобно състезание. Като първи подобен форум федерацията и олимпийският комитет изискват да имаме добър отбор, който да направи едно добро класиране. Вторият етап ще бъде Европейското първенство, но то все още е напред във времето.

- Как ще прочете подготовката на националите за първия етап?

- Това е най-големия проблем, защото всичко се измени. Трябваше и двата ни отбора да са във Варна, но всичко се промени, защото залата във Варна не е готова. Търсим най-добрите възможности за подготовка в София.

- Ще има мачове в Ботевград, ще можете ли да тренирате там?

- Една седмица преди мачовете с Канада. Момчетата, които ще играят срещу Канада ще бъдат в Ботевград. Най-вероятно ще се живее в Правец, в хотела. В общи линии една седмица ще имаме възможност за адаптация към залата.

- Николай Желязков ще бъде треньор на Б отбора ни. Удовлетворява ли ви това?

- Да. Ники Желязков ще води втория ни отбор. Мен лично този факт ме удовлетворява, защото той е един много добър треньор и лесно може да се комуникира с него.