Вицешампиона ЦСКА успя да се класира за финала на приятелския предсезонен четиристранен турнир „Плейстейшън”, след като победи с минималното 1:0 гостите от Борац (Чачак).

Успеха за „армейците” донесе Велизар Димитров, който бе намерен от Удоджи и вкара единствения гол в 58-ата минута след плътен удар по земя.

Само 6 минути по-късно обаче той бе принудително заменен от Хосе Гарсес, тъй като почувства болки в оперираното си коляно. Домакините се представиха под възможностите си през първата част, а 5-те хиляди запалянковци, не видяха качествена игра през първата част. Оше в третата минута Димитрович разтресе напречната греда, след като насочи топката при опит за центриране. Малко по-късно Бошкович не успя да се разпише, въпреки, че имаше няколко много добри възможности да го стори. Чиликов пък получи контузия в края на първата част и бе принудително заменен от Неи.

В 58-ата минута Велизар Димитров рерализира след плътен удар, оползотворявайки пас по тревата на Удоджи. Голът окрили „червените”, а бразилеца Неи често тормозеше противниковата защита. През второ полувреме в игра се появиха почти всички футболисти на ЦСКА без защитниците Валентин Илиев и Александър Тунчев.

В спора за трето поредно златото в събота на стадион "Българска армия" възпитаниците на Стойчо Младенов ще се изправят срещу тима на Аполон (Каламария), който по-рано днес победи Славия с 2:1 и се класира за финала. И в двете издания на турнира до момента купата бе вдигана от "армейците".

Програма за събота, 4-ти август:
18,00 часа: Мач за третото място: Славия - Борац (Чачак)
20,00 часа: Финал: ЦСКА - Аполон (Каламария)

Стартови състави:

ЦСКА: Ив. Петров, Й. Тодоров, Тунчев (к), В. Илиев, Вуядинович, Ододжи, Янчев, Кабус, Амунике, Димитров, Чиликов

Борац: Перич, Яшич, Драгутинович (к), Димитрович, Антич, Кръниат, Петрович, Косич, Симич, П.Павлович, Бошкович