Отборът на Стоук Сити сложи край на серията си от 4 мача без успех. Селекцията на Марк Хюз напомни за себе си, след като спечели наглед тежката визита на коравия новак Борнемут. „Грънчарите" триумфираха с 3:1, а трите точки ги изкачиха до деветата позиция в Премиър лийг.

Рекордната покупка Имбула откри резултата за Стоук, след като бе точен в 9-ата минута. Сити се развихри след почивката, когато в рамките на 180 секунди нанизаха още два гола в мрежата на Боруц. Техни автори станаха Ибрахима Афелай и Хоселу.

За „черешките" пък не остана нищо друго, освен да се зарадват на почетното попадение за 1:3, дело на искания от Манчестър Юнайтед- Мат Ричи.

Евертън разочарова неприятно своите фенове, след като допусна изненадваща домакинска загуба от Уест Бромич. Хората на Тони Пулис демонстрираха хитрост в атака и здрава отбрана, което им спомогна за крайния успех с 0:1. Единственото попадение в мача бе дело на Хосе Самуел Рондон още в 14-ата минута. Поражението свали „карамелите" до 10-то място. Седмицата пък се оказа доста успешна за УБА, след като през нея „дроздовете" преминаха и в следващата фаза за ФА Къп. Това бе решено след драматично изпълнение на дузпи в битката срещу Питърбро.

Отборът на Норич не съумя да изплува от зоната на изпадащите, след като пропиля аванс от две попадения срещу Уест Хям. До 54-ата минута „канарчетата" водеха с 2:0 след точни изстрели на Роби Брейди и Уес Хуулахан. Моментно отпускане обаче доведе до два бързи гола за „чуковете". Точката за тях извоюваха Марк Ноубъл и подписалия нов договор с лондончани Димитри Пайе.

Крахът в представянето на Кристъл Палас сякаш няма край. „Орлите" на Алън Пардю допуснаха поражение и в градското дерби срещу Уотфорд 1:2. Отличен мач за гостите изигра Трой Дийни, който на два пъти остави безпомощен Уейн Хенеси. Първо попадение с екипа на Палас пък реализира Емануел Адебайор. Класата на тогоанеца обаче не помогна за нищо друго.

В последен мач от този час, Саутхямптън излъга Суонзи и триумфира насред „Либърти стейдиъм" с 1:0. В герой за „светците" се превърна голмайсторът Шейн Лонг, разписал се след асистенция на Джеймс-Уорд Праус.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА, 26-и кръг:

СЪНДЪРЛАНД-МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1

БОРНЕМУТ-СТОУК СИТИ 1:3

КРИСТЪЛ ПАЛАС-УОТФОРД 1:3

ЕВЕРТЪН-УЕСТ БРОМИЧ 0:1

НОРИЧ-УЕСТ ХЯМ 2:2

СУОНЗИ-САУТХЯМПТЪН 0:1


All Goals HD - Bournemouth 1-3 Stoke City - 13... by 1Federico