Интер не е фаворит за спечелване на титлата в Серия "А". Това заяви наставникът на тима Роберто Манчини. Според него с най-големи шансове са тимовете на Наполи и Рома, които към момента заемат съответно 10-о и 6-о място.

До тази неделя Интер вървеше без загубена точка в първенството, но домакинството срещу Фиорентина в 6-ия кръг се превърна в истинска катастрофа. „Нерадзурите" паднаха с 1:4 и така позволиха на флорентинци да оглавят класирането с 15 точки.

„Първенството определено е по-балансирано сега, но всичо ще се изясни след 12 или 13 кръга", каза Манчини.

„Целта пред Интер е да стигне до Шампионската лига, но понеже сме Интер не изключваме нищо. Скудетото? Рома и Наполи изглеждат най-добре окомплетовани, за да го вземат".

„Не очаквах кризата в Ювентус, макар че когато губиш трима играчи от калибъра на Тевес, Видал и Пирло, подозирах, че ще има негативно влияние за тях. Какво значат десетте ни точки аванс пред тях? Когато бях в Манчестър Сити, шест кръга преди края на първенството изоставахме с 8 точки зад Манчестър Юнайтед, но все пак спечелихме титлата".

„Не бих казал, че Жофри Кондогбиа е по-добър от Пол Погба в момента, тъй като това е първата му година в Италия. Кондогбиа обаче със сигурност има потенциала да стане велик играч", добави Манчини.