Дисциплинарната комисия към БФС спря временно правата на треньора на Ботев Велислав Вуцов. Той няма да може да води тима си в мача за Купата на България срещу Локо (Мездра), а в петък ще стане ясно дали ще стои на пейката и през уикенда в градското дерби с Локомотив.

Поредни финансови санкции пък ще претърпят Левски и ЦСКА, които ще трябва да заплатят по 2000 лева заради „пиротехнически изделия", използвани от техните привърженици.

Ето и всички санкции след днешното заседание на ДК към БФС:

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва  ПФК"Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 1- ДК наказва ОФК "Марек" гр. Дупница с имуществена санкция в размер на 1000лева.

ДК спира правото да изпълнява функции от името на отбора на ст.треньора на ПФК „Ботев" Пловдив - Велислав Вуцов и отлага за разглеждане инцидента от срещата ОФК „Марек" - ПФК „Ботев" за следващо заседание. ДК призовава Велислав Вуцов ст.треньор на ПФК „Ботев" Пловдив, делегата и съдийския наблюдател на срещата на свое заседание, което ще се проведе на 26.09 /петък/.2014 г. от 12.00 часа на Национален стадион „Васил Левски", сектор „В".

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва  ПФК"ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.