Лудогорец и Ботев (Пд) ще спорят за трофея в турнира за Купата на България. Това стана факт, след като във втория полуфинален двубой шампионите отстраниха Локомотив (Пд).

Момчетата на Стойчо Стоев загубиха с 0:1 визитата си на „Лаута", но благодарение на успеха с 2:0 преди седмица си гарантираха място на финал.

Срещата в Пловдив се игра пред празни трибуни, тъй като „смърфовете" изтърпяват наказание заради действията на феновете си в дербито с Ботев преди няколко дни.

Въпреки, че бяха лишени от подкрепата на своите привърженици, домакините от Локомотив изиграха много силен двубой и трябва да съжаляват, че не се добраха поне до продължения. Мартин Камбуров откри резултата със страхотен шут в 59-ата минута. Отново той можеше да вкара втори гол, след като в 87-ата минута получи право да изпълни дузпа. Опитният нападател стреля в долния десен ъгъл, но Иван Чворович хвана посоката и парира шута. Това сломи домакините, които в заключителните минутки не успяха да организират друга опасна атака.

След срещата пък треньорът на „смърфовете" Александър Станков се оплака от съдийството на Калин Людмилов, но в същото време похвали момчетата си за мъжката битка и заслужената победа.

ЛОКОМОТИВ - ЛУДОГОРЕЦ 1:0 (1:2 ОБЩ РЕЗУЛТАТ) (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)