Делегатът на срещата-Стоян Велчев и съдийския наблюдател-Любе Спасов поясниха причините за прекратяването на пловдивското дерби между Локомотив (Пд) и Ботев (Пд). Пред камерите на ТВ 7 отговорните лица показаха част от хвърлените предмети по терена, които включваха камъни, бомбички, пиратки и др.

И двамата бяха на мнение, че подобно  нещо е голямо петно за българския футбол, като предположиха, че санкцията за Локомотив ще бъде повече от сериозна.

„Полицията трябва да се отнася по-сериозно към тези неща. При такива условия къде може да се играе футбол!? Това бе една непоносима атмосфера, феновете бяха предупредени още в началото на срещата, но не си взеха бележка. Днес беше канонада от димки, камъни и пиратки... Добре, че не пострада някой футболист"

„Всичко това ще бъде подробно описано в документите. При такава обстановка как може да се играе футбол. Аз не мога да определя какви санкции ще последват за Локо (Пд), но в никакъв случай те няма да бъдат леки. Условията за продължаване на срещата бяха ненормални".

„Колкото и нескромно да звучи, свирил съм на големи европейски терени, но такова нещо не съм виждал. Може би трябва да се промени и законодателството ни. Явно, че агитките на двата отбора дойдоха с цел да провокират и да направят така, че този мач да не завърши. Не съм има подобна случка в досегашната си практика на делегат. Дано повече не се и повтаря".