Въпреки пропуснатата почти цяла тренировка във петъчния ден, Себастиан Фетел показа добро темпо на квалификациите в събота и завърши на четвърта позиция на по-малко от 0,05 сек зад съотборника си Даниел Рикиардо. Въпреки това германският пилот на Ред Бул бе изнервен и смята, че дори е можел да се пребори за първата позиция в квалификацията.

„Полпозишънът бе достижим, но не успях да направя добра последна обиколка", заяви Фетел след квалификацията. „Натиснах прекалено много и направих някои грешки. Затова и не съм съвсем доволен от работата си.

Разликите действително са малки, но тук е трудно, когато си назад, защото е трудно за изпреварване. Но ще видим утре, при добър старт и добра стратегия може нещата да изглеждат по-добре в края на деня".

„Във всеки случай състезанието ще е много интересно", смята и тим шефът Кристиян Хорнер. „Надявам се, че ще успеем да поставим под напрежение момчетата от Мерцедес. Ще е много важна и работата с гумите, които ще са важен фактор.

Имахме чувството, че те (Хамилтън и Розберг - б.а.) не искат да си показват данните един на друг. Бяха доста скромни до последните си опити. Тогава видяхме какъв е техния истински потенциал. Ние сме на по-малко от 0,2 сек зад тях, което обещава интересна надпревара".

Фетел се нервира и от трафика в загряващата обиколка преди последния си опит, който му попречил да загрее оптимално гумите си. Освен това излизането за втори опит във втората част на квалификацията му струвало излизане с последния нов комплект супер меки гуми.

„От колата е трудно да се вземе решение, дали да се излезе за нов опит, защото не виждам какви са разликите, кой се движи бързо и кой бавно. Като цяло се оказа, че дори и с един опит щях да мина напред, но в последствие винаги е по-лесно да се говори.

В неделя се надявам на добро представяне, защото характеристиката на пистата подхожда на колата ни. Има доста завой и малко прави".