Рилски спортист надделя без особени затруднения над Черноморец в двубой от НБЛ. Съставът от Самоков спечели с 25 точки разлика - 86:61.

Така Рилецо вече има 5 победи и 3 загуби, докато бургазлии са само с един успех от началото на кампанията, както и със седем поражения.

Треньорското ръководство на домакините разпредели игровото време на баскетболистите си така, че повечето основни играчи на самоковци да играят около 20 минути. Домакините контролираха случващото се на терена през целия двубой, но окончателно пречупиха съпротивата на съперника си през третия период.

Франк Търнър бе най-резултатен със 17 точки и 7 асистенции за 24 минути на паркета. Кори Петрос записа 13 точки и 11 борби, а Йордан Бозов и Александър Милов вкараха по 9 точки. Георги Бързаков се отчете със 7 точки и 6 борби при първото си попадане в стартовата петица.

За "акулите" Деян Белич, който за пореден път се завърна в тима бе най-добър с 19 точки и 10 борби. Милан Янюшевич се отчете с 12 точки, а Хънтър Уилямс завърши с 9 точки и 6 асистенции.